Baner ViK 2017 560 70

Сряда, 25 Април 2018 14:20

Внимание: Пръскат кестените с химикали срещу вредители

Оценете
(2 гласа)

На 26 април, четвъртък, започва обработка на кестеновите дървета в Търговище срещу вредителя листоминиращ молец. Третирането ще е в ранните сутрешни часове между 5.00 и 7.30 ч., за да се избегне интензивното движение на автомобили и пешеходци, съобщават от пресцентъра на местната администрация.

Фирмата изпълнител "ДДД-1" ООД ще обработва с биоцид „Димилин“ дърветата, намиращи се в района на следните улици и паркове: ул. „Капитан Данаджиев“, ул. „Богомил“, ул. „Граф Игнатиев“, ул. „Васил Петлешков“, парк „Борово око“, парк „Българо-руска дружба“ и парковата зона в района на бившата механа „Роден кът“.

Няма данни препаратът да е опасен за хората, но Община Търговище съветва гражданите да не преминават в непосредствена близост до дърветата, намиращи се на посочените обекти в определените часове.

Призовават се шофьорите да не паркират превозните си средства на посочените улици, с цел да се осигури достъп на специализираната техника до дърветата.

С този химичен способ на обработка Община Търговище цели да ограничи вредното влияние на листоминиращия молец, който води до преждевременното увяхване на листната маса на кестените.

Прочетена 398 пъти

lates news 210

facebook coment