Печат на тази страница
Вторник, 24 Април 2018 16:31

Видео: Местната управа се завърна от работна визита в Китай

Оценете
(2 гласа)
Видео: Местната управа се завърна от работна визита в Китай Д-р Димитров в завода за производство и комплектоване на електрически кабели в Хъби, Китай

Кметът д-р Дарин Димитров и председателят на Общинския съвет Хатидже Алиева дадоха днес пресконференция за работната си визита в Китай и подписания предварителен протокол за сътрудничество с град Хъби.

kmet Kitai

Д-р Димитров представи протокола и обясни, че партийното ръководство и кметът на Хъби са били изключително впечатлени от броя и вида предприятия, които развиват дейност в Търговище. Проявен е интерес и към минералната вода в града ни.

„Вярвам, че побратимяването ни с Хъби ще е една добра крачка в привличането на китайски инвестиции в Търговище“, каза д-р Димитров.

Председателят на Общинския съвет Хатидже Алиева обясни, че в Хъби има 3 промишлени зони. Градът е с население от 1,64 милиона души и се намира в северната част на провинция Хънан в Централен Китай.

По време на престоя си делегацията ни посети и Международния инвестиционен и търговски панаир в град Джънджоу и завода за производство и комплектоване на кабелни инсталации в град Хъби.

Очаква се делегация от Китай да пристигне в Търговище в началото на юни, за да бъде подписан и окончателният договор за сътрудничество.

Прочетена 599 пъти