Неделя, 15 Април 2018 19:11

Ротарианци даряват над 12 000 лв. за общополезни проекти в Търговище (снимки)

Оценете
(3 гласа)

По традиция в дните покрай Великден Ротари клуб – Търговище проведе благотворителен бал, на който се събират средства за общополезни инициативи. Тази година ротарианците и техните приятели дариха 12 350 лв.

rotary bal

Строителният предприемач Тошко Райчев направи най-големите откупки от благотворителния търг с 18 предмета. Той дари 4 850 лв., като стана притежател на картина маслена живопис на художника Валентин Голешев, за сумата от 3 500 лв. Арендаторът Божидар Митов откупи от търга предмети за 750 лв., а бизнес дамата Зорница Зашева за 650 лв.

Raichev

Президентът на клуба за 2017/18 г. Атанас Цанев обяви пред гостите в ресторант „Нова Мизия”, че парите ще бъдат инвестирани в общозначими проекти за местната общност.

„Ние сме уверени, че целите които си поставяме ще бъдат постигнати, защото наши приятели от сродна организация подадоха ръка и дариха солидна сума за развитието на Търговище. Всички ние, ротарианци и приятели, сме обединени от девиза на Ротари Интернешънъл тази година – Правим разликата. Правим разликата с другите, който още не са осъзнали, че трябва да служим на обществото. И това, което пише на Народното събрание "Съединението прави силата" ще ни помогне да изпълним нашите задачи.”, каза президентът на Ротари клуб - Търговище

rotary canev

Благотворителният бал уважиха гости от клубовете във Варна и Балчик, областният управител Митко Стайков, кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, секретарят на общината Христалина Халачева и зам.- кметове.

 rotary obshta rotary kmet

Прочетена 1950 пъти

facebook coment