Четвъртък, 29 Март 2018 13:11

Масово залесяване в Търговищко в Седмицата на гората

Оценете
(2 гласа)

Държавните горски стопанства в област Търговище са подготвили различни инициатива в Седмицата на гората, която ще бъде открита на 2 април с приветствие на директорите на териториалните поделения и награждаване на отличените през миналата година служители, съобщават от Североизточно държавно предприятие в Шумен.

В Търговище

На 3 април в Търговище ще се проведе урок по Горска педагогика с деца, а в детските градини и училищата в града ще бъдат залесени фиданки от различни видове. Масово залесяване е предвидено и в парка „Юкя“. То ще започне в 17.00 ч. и на него са поканени представители на общинска и областна администрации, ученици, граждани и журналисти.

В Попово

Интерактивни игри за деца на възраст от 3 до 7 години организират горските педагози от ДЛС-Черни Лом на 3 април. Игрите са с начален час 10.00, а час по-късно в двора на ОДЗ-Попово ще бъдат залесени фиданки от различни видове. На 5 април победителят в тазгодишното състезание по стрелба с гладкоцевно оръжие ще бъде награден от директора на ловното стопанство.

В Омуртаг

Фиданки ще залесяват в ДГС-Омуртаг на 2 април, след което служителите на стопанството са подготвили интерактивни игри с деца на различна възраст. На следващия ден в стопанството ще бъде открита официално Седмицата на гората, а по-късно в двора на ОУ „Христо Ботев“ ще бъдат засадени фиданки. На 4 април в стопанството ще има ден на отворени врати.

Прочетена 880 пъти

lates news 210

facebook coment