Baner ViK 2017 560 70

Сряда, 15 Ноември 2017 10:12

Металика и Адел на юбилейния концерт на Духовия оркестър-Търговище (видео)

Оценете
(2 гласа)

Класическата балада на "Металика" Nothing Else Matters и световния хит на английската певица Адел Skyfall ще прозвучат на юбилейния концерт за 50-годишнината на Духовия оркестър на Търговище. Това разкри специално за "Търговище ТВ" неговия диригент Красимира Коларова, която допусна нашата камера в репетиционната зала. Парчетата ще бъдат изпълнени от гост-солисти Валерия Пейчева, вокала на младежката рок банда Metal Militia Йоан Вълчанов.

B музикалното вълшебство щe взeмaт yчacтиe още coлиcти-зeмляци - Йозджан Сьонмез от Турция, Наталия Тенева и Зaфaя, мyзикaнтитe Петър Драмов, Иван Йорданов, бpaтятa Милен и Петър Петрови, Валтер Топалов, Явор Стойчев, xop "Poднa пeceн".

Празничният концерт ще се състои утре, 16 ноември, от 18.00 ч. в Драматичния театър.

Духовият оркестър на Търговище е основан преди 50 години с 45 ентусиасти, като продължител на традицията на военния състав. През 2001 г. с намерението да го ръководи само едни сезон застава Красимира Коларова, единствената жена-диригент с академично образование у нас.
През годините съставът намалява до 25 души, но репертоарът им се обогатява с музикални пиеси от всички стилове и жанрове. Непрекъснати са изявите и концертите на музикантите в Търговище и градове в цялата страна, в национални прегледи на Духовите оркестри в България. Не закъсняват и участия в чужбина - Франция, Германия, Унгария.


Новите предизвикателства и приоритети пред оркестъра са прецизно музициране, обновяване на репертоара, периодична подмяна на музикален инструментариум. Не на последно място е желанието и надеждата за привличане на нови и млади оркестранти, което е гаранция, че музикалната визитна картичка на Търговище ще пребъде и почитателите ще се радват на бъдещите концертни и други публични изяви на оркестъра.

 

Прочетена 1000 пъти

lates news 210

facebook coment