Baner ViK 2017 560 70

Сряда, 19 Април 2017 15:22

„Седмицата на Земята” в Търговище стартира с детска оперета

Оценете
(1 глас)
„Седмицата на Земята” в Търговище стартира с детска оперета Сн. Община Търговище

Кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров се включи в първото събитие и откри „Седмицата на Земята” в Търговище. Стартовата инициатива беше проведена на 18 април в детска градина №7 „Снежанка”.

Представена бе оперетата „Пеперудена цветна магия”. Децата от предучилищна група раздадоха и брошури с информация за опазването на планетата.

10 детски градини и 21 училища от община Търговище ще се включат с различни екологични дейности в „Седмицата на Земята”. Планирани са изложби, инициативи с родители, образователни дискусии, създаване на екокътове, засяване на цветя и дървета. Ще се проведат акции за почистване на училищните пространства и за разделно събиране на хартия за рециклиране. Предвиден е още фотоконкурс „Екорепортер”, разделно събиране на хартия за рециклиране, велопоходи и други спортни събития.

На 21 април, от 17 часа, „Денят на Земята” ще бъде отбелязан с концерт пред Регионалната библиотека „Петър Стъпов”. При лоши метеорологични условия събитието ще се проведе в кафе-театъра на читалище „Напредък”. Тогава ще бъдат наградени и победителите от конкурса на Община Търговище за най-привлекателно околоблоково пространство.

Прочетена 704 пъти

lates news 210

facebook coment