БАНЕР Публикация 2

Понеделник, 30 Януари 2017 13:00

Премиера: Комедията "Не всеки крадец е мошеник" на търговищка сцена

Оценете
(3 гласа)

Комедията "Не всеки крадец е мошеник" по Дарио Фо репетират в момента петтима актьори от Драматичен театър - Търговище и гост-актьорите Александра Сърчаджиева и Явор Борисов. Премиерата е насрочена за 15 февруари, от 19:00 ч. на сцената на Драматичния театър в Търговище. Билетите вече са в продажба на касите.

В анонса сюжетът на пиесата е разказан накратко така: Нощ, небето раздирано от светкавици, вали проливен дъжд. В богаташка къща се промъква крадец. И всичко щеше да завърши бързо и просто, ако в този момент собственикът на къщата не беше решил да изневери и да преживее среднощно приключение с красива и своенравна жена. От тук нататък се завързва сложна и смешна история, в която изневерите се редуват, недоразуменията поставят героите в изумителни смешни ситуации. Лъжата, лицемерието, предадената съпружеска вярност се трупат едно след друго, за да завършат картината на едно общество, в което най-почтеният човек се оказва професионалният крадец.

От пиесата блика хумор и ирония, изненадващи ситуации и мъдри прозрения. Авторът Дарио Фо е носител на Нобелова премия, а пиесата „Не всеки крадец е мошеник“ шества по световните сцени и стотиците постановки са доставили наслада на милиони зрители.

Ролите са поверени на Грета Неделчева, Ивана Стоянова, Никола Шопов, Лъчезар Андреев, Атанас Махнев. Със специалното участие на Александра Сърчаджиева и Явор Борисов. Постановка е дело на Андрей Калудов.

Прочетена 1881 пъти

lates news 210

facebook coment