Печат на тази страница
Петък, 29 Ноември 2019 13:14

Откриват ледена пързалка в Търговище

Оценете
(2 гласа)
Откриват ледена пързалка в Търговище Сн. Община Търговище

Ледена пързалка откриват в Търговище. Тя ще заработи в понеделник, но официалното й откриване ще е на 4-ти декември, съобщават от местната администрация. Заледяването на повърхността ще бъде осъществено през предстоящите почивни дни, тъй като за целта е необходимо средните температури да бъдат под 10 градуса.

Пързалката е разположена на площадката за спорт и култура на открито „Стадиончето“, между Центъра за младежки дейности и инициативи и тренировъчния комплекс.

Тя е с площ от 300 кв. м, ще работи от 10.00 до 22.00 часа всеки ден. Влизането ще се осъществява през 1 час. Цената за ползване е 3 лева на час. За наем на кънки ще се плаща по 2 лв., като на разположение са 100 чифта кънки от 29 до 46 номер. За начинаещите са предвидени и 5 обучителни тренажора. Цената за ползването им е 5 лева на всеки половин час.

В празнична програма по случай откриването ще има изпълнения на спортисти по фигурно пързаляне от София. Началният час ще бъде обявен допълнително. Съоръжението ще функционира до 28 февруари.

Прочетена 1261 пъти