Сряда, 26 Септември 2018 11:16

Краси Ранков в нова комедия на театралната сцена в Търговище

Оценете
(1 глас)

С комедията "Моят най-добър приятел" ще бъде открит театралният сезон в Търговище. На 5 октомври, от 19 ч. на сцената на Драматичния театър е премиерата на френската комедия, съобщиха от културната институция. Режисурата на пиесата, която се поставя за първи път у нас, е дело на Владимир Петков, който има над 65 театрални постановки у нас и в чужбина.

Комични ситуации със съпруга, любовница и приятел ще заплете актьорът Красимир Ранков заедно с още четирима свои колеги - Божидар Попчев, Ивана Стоянова, Грета Неделчева и Даниела Филипова. 

Сюжетът на "Моят най-добър приятел" заплита в комично-абсурдни ситуации две приятелски съпружески двойки, като пикантната подробност е, че в отношенията им се намесва и бременна любовница. Пиесата е написана от един от най-прочутите френски драматурзи - Ерик Асус. Освен сценарист на много филми и сериали, Асус е автор на над 80 пиеси, които се играят в големите театри на Париж и в целия свят. Познат е и на българската публика с пиесата "Брачната илюзия", за която има награда "Молиер", информират от театъра. 

"Спрях се на тази пиеса, тъй като Асус успява, прекарвайки героите през комедийни за нас, зрителите, но драматични за самите тях ситуации, водейки ни към това, как всеки търси смисъла в този живот, как осмисля своето битуване по най-добрия начин. Всеки един персонаж в нея е много различен и съм убеден, че различните зрители ще съумеят да намерят с кого от тях да се идентифицират", казва режисьорът за спектакъла.

Прочетена 1592 пъти

facebook coment