Четвъртък, 20 Септември 2018 10:12

"Сън в лятна нощ" се завръща на сцената в Търговище (видео)

Оценете
(1 глас)

На сцената на Драматичния театър в Търговище отново се завръща „Сън в лятна нощ“ от Уилям Шекспир под режисурата на талантливата Надя Асенова. Представлението, което закри през юли театралния сезон в града, беше посрещнато с овации и пълна зала.

Актьорите Любомир Фърков, Камен Иванов, Божидар Попчев, Славяна Любомирова, Ивана Стоянова, Сияна Янева, Атанас Махнев, Лъчезар Андреев пресъздават интригуваща версия на прочутата Шекспирова класика, в която богове-гиганти, летящ елф и вълшебно биле забъркват любовни каши под магическия взор на Луната. И всичко това на фона на великолепен декор и костюми. Сценографията е дело на Тодор Райков, а костюмите – на Анелия Райкова.

Освен Оберон и Титания, които се движат като същества от легендите върху кокили (в ролите – Божидар Попчев и Славяна Любомирова), друго от ефектните решения на Надя Асенова е елфът Пък, който лети на сцената и плува с Луната (в ролята е атрактивният актьор, преподавател и специалист по сценичен бой и пластика в НАТФИЗ Камен Иванов).

Божидар Попчев е познат на публиката от многобройните си роли в десетки представления, а Славяна Любомирова има номинация „Аскеер” за ролята си в „Гераците” на проф. Илия Добрев.

Доайенът Любомир Фърков, когото театралите познават както от сцената, така и от киното, също е в екипа на спектакъла. Той играе ролята на Княза, който във версията на Надя Асенова се превръща в любовния блян на Титания – магарето. Великолепно присъствие в представлението имат и обещаващите и талантливи млади актьори, които се превъплъщават в любовните двойки.

„Сън в лятна нощ” ще бъде представена отново пред публиката в Търговище този петък, 21 септември, от 19 ч.

Прочетена 726 пъти

lates news 210

facebook coment