Вторник, 11 Септември 2018 12:43

Музикално турне “Мирът иде” гостува в Търговище

Оценете
(2 гласа)

Търговище е сред 7-те български града, в които ще гостува музикалното турне „Мирът иде“. На универсалния език на музиката с инструментално изпълнение на избрани песни от Учителя Петър Дънов, ще се предаде посланието на проекта за обединение в любов, мир и разбирателство между хората, общностите и народите. Изпълнителите са виртуозите Виделин Джеджев (цигулка)и Виктор Илиев (пиано).

Концертът ще се състои на 12.09.2018 (сряда), от 18:00 часа, в концертната зала на ОНЧ “Напредък – 1864”. Входът е свободен.

Проектът със заглавие “Мирът иде” има за цел да реализира запис на музиката от тези концерти, който ще бъде свободно достъпен онлайн.

„Вдъхнови ни идеята чрез концертите да съберем необходимите средства за записа под форма на дарения. Всеки, който е присъствал на живото изпълнение на музиката, ще има възможността да даде своя принос в осъществяването на записа. Така посланието ще достигне и надяваме се, ще докосне повече хора по света“, казва Мария Петкова – координатор на проекта.

Името на проекта идва от песента “Мирът иде”, дадена от Учителя Петър Дънов точно преди 100 години – 1918 г. Три дена по-късно България обявява неутралитет и излиза от Първата световна война.

През март 2018 година двамата музиканти, които участват в концерта направиха запис на музиката на Паневритмиятаот Учителя Петър Дънов. Записът е достъпен за слушане и сваляне ТУК.

Високият професионализъм и сработване на Виктор и Виделин прави предстоящите концерти от проекта “Мирът иде” стойностни и заслужаващи интереса на ценителите на музиката. А посланието, освен движеща сила на този проект, е и призив към всички хора, осъзнаващи жизнената необходимост от колективна пренастройка на приоритетите и обединение в идеята за мир в света, мир между народите, мир между обществата, мир в семействата, мир в душата на човека.

Прочетена 779 пъти

lates news 210

facebook coment