Четвъртък, 09 Август 2018 09:53

Международно музикално признание за Сесил Алпер от Търговище

Оценете
(1 глас)

Талантливата млада певица Сесил Алпер представи България на Международен конкурс в Литва, който се проведе от 3 до 5 август в гр. Паланга.

През месец април тази година 12-годишната изпълнителка се завърна от XVI Международен конкурс "Златен микрофон" 2018 г. гр. Костанай, Казакстан, където бе забелязана от член на международното жури и главен организатор на конкурса „Международният шлагерен фестивал Паланга - 2018“ (народната артистка Бируте Петриките). Впечaтлена от гласовите възможности и психическа издръжливост на Сесил тя я покани да участва на фестивала, който е за младежи до 18 г. и доказали се изпълнители над 25 години, разказа нейният вокален педагог Десислава Станкова.

sesil alper1

Шестокласничката от Търговище се състезава във втора възрастова група 10-13 г. и изпълни по регламент песен на роден език и международен хит. На гала-концерта, носителите на първи награди от всички категории пяха отново и се бориха за голямата награда. Журито присъди на Сесил Алпер – Гран При Паланга 2018 г., диплом и парична награда, а Десислава Станкова бе удостоена с диплом „Вокален педагог Паланга 2018 г“.

sesil alper2

Всички отличени изпълнители са пяли последната вечер в 4 000-та зала Арена Паланга с представителния оркестър на Литва, а концертът се е излъчвал от Националната литовска телевизия.

Прочетена 467 пъти

lates news 210

facebook coment