Понеделник, 16 Юли 2018 16:07

Цончо Денев с нова изложба за 64-тия си рожден ден

Оценете
(1 глас)

Известният търговищки график Цончо Денев на връх рождения си ден ще сподели с публика нови 150 графични миниатюри. Поредната му самостоятелна изложба, наречена „Магията на туша“ ще бъде открита на 18 юли, от 18 часа в Художествената галерия „Никола Маринов“.

Вдъхновение за картините му е природата и нейните явления. Творецът сопеделя, че това са 150 пейзажа-фантастични паралелни природни светове-пространства, 150 лирични откровения. В тях той показва нестандартно боравене с материала и не рисува по познатия начин с перо.

Творбите са абстрактни, експериментаторски, разширяват технологичния диапазон на изразните средства. Магия, която разкрива невероятните възможности на туша за ново и различно творческо изразяване на цялото и детайла: в експресия и спокойствие, буря и хармония, в една неочаквана артистична образност.

Ефектът на рисунките ще бъде подсилен с поетични откъси от произведения за природата на световни писатели.

Цончо Денев е роден на 18 юли 1954 г. Завършил е в Национална художествена академия - София, специалност "Графика". От 2013 година той е и директор на Художествена галерия "Н. Маринов" - Търговище.

Прочетена 480 пъти

lates news 210

facebook coment