Сряда, 16 Май 2018 15:00

Купете си добрина! За каузата на хората с увреден слух (снимки)

Оценете
(2 гласа)

Наред с веселието, масовата търговия и храната за корема на панаира в Търговище има няколко щанда на откритата алея, където се продават изделия сътворени с труд, любов и кауза.

kniga

Пред тях няма да видите тълпи от хора и наплив от купувачи. Те обаче са там, представят ценни уникати, направени с любов и зарадени с положителна енергия. Цените им са скромни, а заделяйки за дребен сувенир, цвете, ръчно рисувана картичка или картина, вие купувате ДОБРИНА! Те са там с надеждата да оборудват своя клуб, да помогнат на дете в нужда или да довършат православния храм в селото си. Подкрепя ги и Община Търговище, която предоставя безвъзмездно павилионите за техните благотворителни инициативи.

радослав недев

От сутрин до вечер тук, на павилион №8, е любителят фотограф Радослав Недев. Той е усмихнато момче с увреден слух, но ще ви направи прекрасен портрет. Ще ви дари и с усмивка, дори и само ако се спрете да разгледате ръкоделията на рафта. Знайте обаче, че с покупката си подарявате надежда. Не само на Радо, а на всички нечуващи хора от клуба на ул "Стефан Караджа" 34 в Търговище. Каузата им е под надслов "Уют в тишината, уют в сърцата!". Картини, бижута, дървени и текстилни сувенири можете да закупите от техния щанд. Събраните средства ще послужат за оборудване на клуба на хората с увреден слух, за закупуване на кафе машина и кухненско оборудване. Този клуб е много специално място за тях, в него те общуват, празнуват, играят шах, гледат футбол, забавляват се, мечтаят.

2gluxi 

Каузата им е подкрепена и от над 50 творци от цялата страна, които всеки ден им изпращат ръкоделия за продажба. Те са се включили бързо и безусловно след като Катя, майката на Радо е отправила призив в група за ръчно изработени уникати в социалната мрежа. А всеки от нас, като се присъедините с един малък жест на съпричасност, ще се отключи лавина от доброта и благодарност.

gluxi3

.

Прочетена 1550 пъти

facebook coment