Baner ViK 2017 560 70

Варненско-великопреславският митрополит Йоан ще бъде поканен да извърши тържествен водосвет на Дворцовата (т.нар. Патриаршеска) църква във Велики Преслав. Идеята е на археолога проф. Николай Овчаров, по чиято покана с подобно богослужение след повече от 1000 години беше възроден духовния живот на античния и средновековен град Мисионис край Търговище.

Днес, от 08:00 до 20:00 часа, се предвижда спиране на водата от помпена станция „Преслав“ поради планов ремонт на довеждащия водопровод, съобщават от ВиК - Търговище.

Отделението по хемодиализа в МБАЛ-Търговище се нуждае от ново оборудване, стана ясно от работната среща между областният управител Митко Стайков и управителят на областната болница д-р Иван Светулков.

Завърши археологическото лято на крепостта „Мисионис“. Ръководителят на разкопките проф. Николай Овчаров съобщи пред журналисте, че е открита уникална архитектура от византийската епоха и следи от жестокото превземане на крепостта през 14 в. от османците.

Няма да се извършва оценка на въздействие върху околната среда за инвестиционно предложение: «Изграждане на предприятие за пране и багрене на готови конфекционни облекла» в Търговище. Това гласи решение на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите (РИОСВ) - Шумен, което е изпратено и в Община Търговище и вече е публикувано на сайта на двете институции.

Ферма с 40 крави и бикове тормози жители на търговищкото село Стража. Животните се отглеждат в двора на частна къща от фермерката Халиме Ахмедова, на централна селска улица. Хора от селото ни потърсиха, тъй като от години внасят жалби и подписки до институциите, които са безсилни да решат проблема с отглеждането на животни в регулацията на селата.

Откриването на ловния сезон на пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина ще бъде на 12 август (събота).

30 незаконно притежавани оръжия и близо 400 боеприпаси са иззели служители на областната полиция в Търговище за първото шестмесечие на т.г.

Загинаха двама души, чийто автомобил се е движел правомерно по пътя Котел-Омуртаг. Причината е, че друг шофьор спрял на крайпътна отбивка е предприел маневра “завиване наляво“ и е отнел предимство. Инцидентът е станал вчера около 17,05 ч. на второкласния път Котел-Омуртаг, съобщават от ОД МВР – Търговище.

Ръст на потреблението на електроенергия отчита ЕНЕРГО-ПРО за първата седмица на август т.г. спрямо последната на месец юли. Повишеният разход на ток се обяснява с масовото използване на охладителни уреди през горещите дни.

Страница 1 от 71

lates news 210

facebook coment