Успешна и ползотворна да е новата учебна година!

В 12 общински училища в Търговище има недостиг от 271 ученици. По тази причина в тях тази година ще бъдат формирани общо 55 маломерни паралелки. Докладната записка с искането за образуването им ще бъде внесена на сесията на Общинския съвет в края на септември, информират от общинската администрация.

Започва ХХIII-то издание на Регионалния събор за автентичен фолклор „И си носим песента“ в омуртагското село Горно Новково. Той се организира от Община Омуртаг и народно читалище „Нова Светлина – 1956“ в селото. Празникът ще бъде открит днес от 15 ч. от кмета на Общината инж. Ешреф Ешрефов, под чиито патронаж се провежда.

Система за електронно наблюдение на метеорологичните промени в вече работи в Търговище. Системата е въведена след проведена обществена поръчка от страна на Община Търговище и е достъпна от началната страница на сайта на администрацията, информират от там.

Общинската училищна мрежа е в готовност за старта на новата учебна година. Голямата част от планираните ремонтни дейности са приключили, но във Втора гимназия все още тече строителство. То обаче няма да възпрепятства започването на учебния процес, обясняват от местната управа.

Ден преди националната кампания „Да изчистим България заедно“, обявена за 14 септември служители на различни ведомства стартираха почистване.

Новият Дистрикт гуверньор на Ротари България Митко Минев посети Търговище. Той се срещна с кмета д-р Дарин Димитров, а по-късно разговаря и с членовете на организацията в града.

В ход е обособяването на зона за отдих и детски кът в село Надарево и ремонт на парковото пространство в центъра на село Мировец. Обновяването се осъществява по проекти, одобрени за финансиране по линия на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), информират от пресцентъра на общинската власт.

Дни на отворените врати във всички районни пожарни служби се провеждат до 13 септември т.г. по повод традиционната Седмица на пожарната безопасност, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР.

На 14 септември 2019 година, в омуртагското село Горно Новково, ще се проведе ХХIII-то издание на регионалния събор за автентичен фолклор „И си носим песента“, съобщават от местната администрация.

Страница 1 от 157

lates news 210

facebook coment