Банер_Нова_година

С пищен купон, сред приятели, близки и бизнеспартньори агробизнесменът от Търговище Божидар Митов отпразнува 60-годишния си юбилей. Основателят и двигател на холдинга „АГгроелит“, който вече 28 години развива успешно земеделие в област Търговище и част от населените места в Шумен и Разград е роден на 19 януари, но отложи тържеството за по-хубаво време. И както, винаги го е съпровождал късмета и снощи времето се смили над юбиляря и не развали празника на над 400-те гости в ресторант „Избата”.

За трети път, утре в търговищкото село Алваново, ще се проведе празник на охлюва, или както се казва на местния диалект Улешката. Местните хора ще отпразнуват традиционния за Петдесетница празник на селото и ще "почерпят" гостите си с характерни ястия с охлюви.

Певицата Мариана Попова е с нова песен и видеоклип. „Аз съм любов“ е разказва за любовта към силата на обичания

Камилите Султан и Емир от гостуващия тук цирк „Колозеум“ изненадаха минувачите в  Търговище. Двугърбите  животни спокойно дефилираха по главната улица, предвождани от техния стопанин и собственик на цирка Момчил Колев.

Четвъртък, 29 Юни 2017 10:06

Билков чай с отрови!

Масово по улиците на Търговище се виждат чевръсти "работнички" с метли и чували да сбират ценната суровина. Припомняме че, кметът д-р Дарин Димитров издаде заповед за забрана на бране на липов цвят, рязане, чупене и увреждане на липовите дървета на територията на община Търговище. Не е позволено и събирането на падналия прашец от земята и използването му за търговия.

В 3:00 часа сутринта на 26 Март 2017 г. (неделя) ще преместим часовниците си с един час напред. На този ден спим 1 час по-малко.

Понеделник, 20 Март 2017 11:18

Настъпва астрономическата пролет

Астрономическата пролет настъпва днес в 12:28 часа. Първа пролет е денят на пролетното равноденствие, продължителността на деня е равна на нощта, а след това дните започват да стават по-дълги.

Рядкото природно явление двойна дъга имаше възможност да се наблюдава в Търговище. То се появи снощи около залез слънце към 18 ч., след следобедния дъжд. Дъгата е една от най-красивите игри на светлината, които познаваме. Това е природен феномен, около който винаги е имало различни вярвания и тълкувания, но учените също имат своите обяснения за явлението.

Страница 1 от 4

lates news 210

facebook coment