Банер_Нова_година

Новини от Дневник БГ

Майките на деца с увреждания са "Човек на годината"

С приза "Човек на годината" за 2018 на Българския хелзински комитет (БХК) бяха отличени протестиращите родители на деца с увреждания. Председателят на комитета Красимир Кънев, цитиран от БНР определи действията на майките през 2018-та като "най-масовата правозащитна акция за последните години".

"Това, което нас ни събираше през цялото време е да правим това, което трябва, това, което имаме на място, на което сме поставени. Направихме много, но не...

(Дневник)

10.Дек.2018


Фотогалерия: Ковчег за пчели


Чипева (Надежда)

10.Дек.2018


Централно управление и удвояване на персонала предвижда проект за Агенция "Митници"

Митниците се преобразуват в Централно митническо управление; служители се увеличават двойно, министърът на финансите получава право да преобразува, закрива териториални дирекции. Това е записано в проект за промени в Устройствения правилник на агенция "Митници", предложено от финансовия министър Владислав Горанов.

Документът е публикуван за обществено обсъждане в рамките на следващия месец.

Централно управление и пет регионални дирекции...

(Дневник)

10.Дек.2018


Министерството на отбраната е похарчило милиони за храна без обществена поръчка

Около 31 млн. лв. е похарчило министерството на отбраната за храна за последните 3 години без за това да бъде обявена обществена поръчка, показа разследване на Би Ти Ви

Сагата с изхранването на военните започва през лятото на 2015 г. Армията остава без доставчик на храна, след като договорът на тогавашния изтича. Обявена е нова обществена поръчка на прогнозна стойност 25 898 608 лв. без ДДС. Тя е за доставка на храни и напитки за всички военни формирования, хотели,...

(Дневник)

10.Дек.2018


Нова функционалност сринала електронната система на МВР

Нова функционалност в електронната система на МВР е довела до нейния срив. Това се разбра от думите на главен инспектор Росен Рапчев, началник на сектор "Пътен контрол" към Главна дирекция "Национална полиция", цитиран от Агенция "Фокус".

Новата функционалност била внедрена в петък. Тя изисквала сериозно техническо преобразуване на системата и се оказало, че предвиденият срок до неделя не е достатъчен, за да може да приключи.

(Дневник)

10.Дек.2018


България си запазва правото да прилага част от текстовете в Пакта на ООН за миграцията

Въпреки че България няма да се присъедини към Глобалния пакт на ООН за безопасна, регулирана и редовна миграция, страната запазва правото си да прилага "онези части от документа, които обслужват интересите ѝ". Това обявява зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев пред присъстващите на последното заседание на Министерския съвет, провело се миналата сряда, се вижда от оповестената стенограма.

Официалното решение на правителството е страната да не участва...

(Дневник)

10.Дек.2018


"Булгаргаз" иска поскъпване на газа с 3.5% от януари

Държавният газов доставчик "Булгаргаз" внесе предложение в Комисията за енергийно и водно регулиране за поскъпване на природния газ от 1 януари до края на март с 3.5%, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

На енергийния регулатор се предлага да утвърди цена на газа за първото тримесечие на идната година от 44.80 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). В сравнение с утвърдената за четвърто тримесечие на 2018 г. цена (без цени за достъп, пренос, акциз...

(Дневник)

10.Дек.2018