Новини от Дневник БГ

Димитър Желязков-Очите крил телефон в килията, Миню Стайков – храна и лекарства

Димитър Желязков-Очите опитал да счупи в земята мобилен телефон, който надзиратели са открили при проверка в килията му. Той е в затвора в София след като бе екстрадиран от Турция през февруари. Бизнесменът Миню Стайков, който обяви гладна стачка миналата седмица, държал запаси с храна и лекарства, за които не е имал рецепти.

На 17 май служители от сектор "Оперативно обслужване на местата за лишаване от свобода" към отдел "Криминална полиция" в Главна...

Друмева (Ина)

21.Май.2019


Иванчева и Петрова се оплакаха, че личните им карти са загубени и не могат да гласуват

Бившият кмет на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова се опасяват, че няма да могат да гласуват на вота на 26 май, тъй като личните им документи все още не са им върнати от Сливенския затвор.

"Страхът им е толкова голям, че погазват закон след закон само и само да ни подлагат на репресии. Явно ние сме най-големият страх на статуквото на тези избори", коментира Иванчева, която бе издигната за независим кандидат за евродепутат от...

Друмева (Ина)

21.Май.2019


Роми излязоха на протест в Бургас заради спряна вода от няколко месеца

Близо 100 души от бургаския квартал "Победа" излязоха на протест в центъра на града, защото са без водоснабдяване от няколко месеца, съобщава Би Ти Ви. Причината е, че има натрупани задължения от 100 хил. лв.

Според местното водоснабдителното дружество между 10 и 15 нередовни клиенти са се прикачвали към водомери на редовни платци и по този начин са се получили огромни сметки, които сега никой не иска да плати.

Жители на "Победа"...

(Дневник)

21.Май.2019


"Клас олио" откри нов цех в Карапелит с близо 200 работни места

Българската компания "Клас Олио" АД откри нов високотехнологичен маслоекстракционен комплекс в добричкото село Карапелит. Инвестиционният проект е един от най-големите за последните години в сферата на маслодобива в България и дава възможност за удвояване на капацитета на завода, както и подобрява качеството на произвежданите продукти. Освен това се намаляват вредните хексанови емисии съгласно европейските норми и се осигурява висока енергийна ефективност.

Стоянов (Михаил)

21.Май.2019


Върху "Косачи" на Елин Пелин писаха зрелостниците на матурата по литература днес

Върху "Косачи" на Елин Пелин писаха зрелостниците на днешната матура по български език и литература, съобщи Министерството на образованието и науката.

На задължителната матура по български език и литература днес се очакваше да се явят 52 650 зрелостници.

Изпитът по български език и литература се състои от три модула. Първият модул ще продължи един час и се състои от 30 въпроса със затворен отговор, които носят 30 точки. Вторият също е един...

(Дневник)

21.Май.2019


Мария Попова оглави за втори мандат Административния съд - София област

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) подкрепи единодушно с 12 гласа "за" Мария Попова за втори мандат като ръководител на Административния съд София област. Попова бе единственият кандидат за поста, след като бе единодушно издигната и подкрепена от всички съдии в Административния съд София област.

Мария Попова представи концепция за развитието съда в следващите години като припомни, че в момента съдът работи изключително бързо.

Друмева (Ина)

21.Май.2019


За година България е увеличила с 41% издадените разрешения на трети граждани за пребиваване в ЕС

В края на 2017 г. са издадени 20.3 млн. валидни разрешения за пребиваване на граждани на държави извън Европейския съюз, които им позволяват да пребивават в една от държавите - членки на ЕС. България е сред лидерите с най-голям ръст на издадени разрешения. Това показва анализ на Евростат, който изследва периода от края на 2016 до края на 2017 г.

Най-високият темп на нарастване в издаването на разрешения за пребиваване в ЕС е регистриран в Унгария, където размерът им се е...

Стоянов (Михаил)

21.Май.2019