Baner ViK 2017 560 70

Новини от Дневник БГ

Бойко Рашков призна за четирима неправомерно подслушвани магистрати и поиска среща с Борисов

Петима души са били подслушвани неправомерно, от които четирима магистрати. Това заяви пред БНР директорът на Националното бюро за контрол на специални разузнавателни средства Бойко Рашков. Той допълни, че има и нерегламентирано подслушвани политици.

По думите му заседанието в парламента през седмицата, на което той разкри, че се прави опит да се пречи на работата на службата, която ръководи, е трябвало да бъде закрито. Тогава е щял да може да цитира имена на подслушвани...

(Дневник)

10.Дек.2017


Цитат на деня: В българската политика има само двама народни артисти – Стефан Данаилов и Бойко Борисов

В българската политика има само двама народни артисти – единият е Стефан Данаилов, а другият е Бойко Борисов.

Това заяви евродепутатът от БСП Петър Курумбашев пред Би Ти Ви. Думите му дойдоха като предупреждение към лидера на левицата Корнелия Нинова, че трябва да внимава с премиера при водене на дела между двамата.

Той допълни, че истерията с биткойна набира все по-голяма скорост, но "една валута, която си променя 6 пъти стойността, очевидно е...

(Дневник)

10.Дек.2017


Най-коментираното в "Дневник": Признаването на Ерусалим за столица на Израел, Ердоган иска ревизия на границите

"Дневник" представя традиционната класация на десетте най-коментирани статии за изминаващата седмица. Най-обсъжданите теми тази седмица са разбираемо новините, че Тръмп призна Ерусалим за столица на Израел, Ердоган поиска ревизия договор от 1923 г., който урежда границите с България и Гърция, както и това, че Финландия укрепва връзки със Запада заради могъщия си руски съсед.

Вижте какви други теми вълнуваха читателите ни по-долу:

1. Тръмп...

(Дневник)

10.Дек.2017


Нанков получи уверение от кмета на Хитрино, че никой пострадал не е получил по-малко от предвидените средства

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков посети шуменското село Хитрино, съобщиха от ведомството. Днес се навършва една година от експлозията на влакова цистерна в близост до гарата в населеното място. При трагедията загинаха седем души, а 29 бяха ранени.

Нанков е получил уверението на кмета на Хитрино Нуридин Исмаил, че никой от засегнатите жители на селото не е получил по-малко от предвидените от Обществения съвет средства. Повод за...

(Дневник)

10.Дек.2017


Държавата трябва да е като приложение за смартфон за граждани и бизнес и още идеи от Христо Иванов

Лидерът на "Движение Да, България" Христо Иванов взе участие в организирания от политическата формация форум в София, посветен на технологиите, образованието, управлението и бизнеса. Идеята на събитието е да се обсъдят възможностите пред България за развитието на човешкия капитал в условията на технологична революция.

Иванов откри форума с лекция, в която посочи кои според него са най-важните приоритети пред страната. Дигитализацията, качественото образование и...

(Дневник)

10.Дек.2017


Частните съдебни изпълнители искат да събират глобите на рецидивистите на пътя, МВР мълчи

Камарата на частните съдебни изпълнители (ЧСИ) е предложила да събира глобите от пътните нарушители, спрямо които има множество издадени санкции. Това заяви председателят на камарата Георги Дичев на семинар в Сандански. Той обясни, че финансовият министър Владислав Горанов се е съгласил с идеята. За сметка на това от МВР няма отговор и на двете запитвания на съдебните изпълнители през май и август.

Дичев обясни, че именно чувството на безнаказаност у шофьорите е причина...

Шапкаджиева (Лиляна)

10.Дек.2017


Кой е този цар

Едно от произведенията в изложбата "Спорът за реалността", която беше открита през седмицата в галерията на Съюза на българските художници на "Шипка" 6, привлече вниманието във "Фейсбук", където се разпространи негова снимка. Причината е, че позлатената скулптура на глава наподобява силно депутата от ДПС Делян Пеевски.

Произведението се казва "Цар" и е от 2017 година. Негов автор е Стоян Дечев. Пред "Дневник" той каза, че...

Мелтева (Босилена)

10.Дек.2017