Baner ViK 2017 560 70

Новини от Дневник БГ

Борисов увери Доналд Туск, че България се подготвя отговорно за председателството на ЕС

Премиерът Бойко Борисов се срещна с председателя на Европейския съвет Доналд Туск преди заседанието на Европейския съвет в Брюксел. В краткия си разговор с него министър-председателят го е уверил, че "страната ни се подготвя отговорно за своето първо председателство" на Съвета на ЕС, съобщиха от Министерския съвет.

Двамата са обсъдили приоритетите на българското председателство, както и предстоящата среща на върха на тема "Западни Балкани" през май в...

(Дневник)

19.Окт.2017


Министерството на културата освободи ръководството на "Аудио-видео Орфей"

Министърът на културата Боил Банов е освободил съвета на директорите на държавното търговско дружество "Аудио-видео Орфей" ЕАД.

Поводът е установено след проверка тежко финансово състояние на дружеството, съобщават от министерството.

За нови членове в съвета са назначени Даниел Хаджиев, Мая Грозданова и Иван Павлов.

"Аудио-видео Орфей" ЕАД, търговско дружество под шапката на министъра на културата, се...

(Дневник)

19.Окт.2017


Млад мъж пострада при производствена авария с взрив в "Кремиковци"

Мъж на 28 години е пострадал тежко при производствена авария в бившия металургичен комбинат "Кремиковци" край София. От МВР уточниха, че при злополуката е имало и взрив, но е пострадал само един работник.

Сигналът за аварията е подаден в 12:40 ч. На място веднага е пристигнал екип на полицията, който и в момента извършва оглед. Има и представители на Инспекцията по труда. От МВР отказаха да съобщят каква точно дейност се е извършвала по време на инцидента.

(Дневник)

19.Окт.2017


НСА получи земята под спортната база в Несебър

Имотът между Несебър и Равда, върху който е изградена учебната база за водни спортове, официално премина в активите на Националната спортна академия (НСА). С решение на Министерския съвет обектът беше обявен за публична държавна собственост и беше предоставен за безвъзмездно ползване на спортната академия.

"Парцелът е от особено значение за функционирането на базата, тъй като се намира в нейния център и граничи с плажа, където се провеждат учебните занимания по водни...

(Дневник)

19.Окт.2017


Общественици и бизнесмени ще подпомагат културата с нова фондация

Новоучредена фондация ще подпомага дейността на Народния театър и други престижни културни институти, започвайки с дигитализацията на архива му, съобщиха от театъра на пресконференция днес.

"Основа-та" взима името си от първия театър, издигнат на мястото на днешната тържествена сграда и в нея влизат видни обществени и бизнес лица като доскорошният председател на Българската академия на науките акад. Стефан Воденичаров, проф. Огнян Герджикъв, ректорът на...

(Дневник)

19.Окт.2017


Съдът не намери достатъчно доказателства, за да остави в ареста задържания в Пловдив полицейски шеф

Апелативният съд в Пловдив освободи от ареста началника на сектор "Охранителна полиция" в 3-то районно управление на полицията Стоян Павлов, съобщава "Фокус". Магистратите не успяха да намерят достатъчно доказателство срещу него, като уточниха, че "не може да се направи обосновано предположение, че той е извършител на престъплението, в което е обвинен".

Павлов беше задържан преди седмица по подозрение, че е участвал в схема за телефонни...

(Дневник)

19.Окт.2017


Синът на Злати Златев - Златистия е единият от задържаните за стрелбата в София

Двама души на 30-годишна възраст са арестувани след вчерашната стрелба в столичния квартал "Лозенец", съобщиха от МВР. Предстои образуване на бързо производство.

По информация на БНР задържаните са синът на бившия министър на екологията Долорес Арсенова и синът на известния в криминалните среди Злати Златев-Златистия.

Източници на "Дневник" от разследването потвърдиха, че са задържани двама, единият от които е синът на Златистия,...

(Дневник)

19.Окт.2017