Банер Видео 2018 560 30

Новини от Дневник БГ

Републиката на Апостола принадлежи на всички граждани, а не на шепа хора, заяви Румен Радев

Републиката на Апостола принадлежи на всички граждани, а не на шепа хора. Отечеството не трябва да се бърка с бащиния. Това заяви президентът Румен Радев в словото си пред паметника на Васил Левски в столицата, където бяха отбелязани 145 години от гибелта на Апостола на свободата.

По думите на държавния глава идеалът на Левски за чиста и свята република е дългосрочна програма, като е отнела много време, за да може България да бъде обявена за република.

(Дневник)

19.Фев.2018


Седем благородни елена бяха освободени в дивата природа на Родопите

В края на миналата седмица седем благородни елена са освободени в дивата природа на Източните Родопи на територията на дивечовъден участък "Студен кладенец". Така общият им брой в района от 2016 г. до момента вече е 50 животни от вида. С това приключва и работата на фондация "По-диви Родопи" по възстановяването на вида в региона, съобщават от фондацията.

На пет от благородните елени са поставени сателитни предаватели, което позволява на

(Дневник)

19.Фев.2018


Съдът потвърди глоба от четвърт милион лева за заблуждаваща реклама на belVita

Върховният административен съд (ВАС) потвърди санкция в размер на 236 431 лв. за заблуждаваща реклама на "Монделийз България холдинг" АД. Решението е окончателно, уточняват от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Проучване на КЗК през 2014 г. установила, че на страницата си във "Фейсбук" "Монделийз България холдинг" АД е публикувало снимки на тенисистите Григор Димитров и Цветана Пиронкова, върху които е поставено логото "belVita...

(Дневник)

19.Фев.2018


Децата сираци без право на пенсия да получават месечна помощ планира социалното министерство

Децата с починал родител, които нямат право на наследствена пенсия, да могат да получават месечна помощ, ще предложи Министерството на труда и социалната политика (МТСП) с промени в Закона за семейни помощи за деца. Това съобщи заместник социалният министър Росица Димитрова по време обществена дискусия за социално-икономическата защита на деца с един или с двама починали родители, организирана от омбудсмана Мая Манолова.

С промените ще се гарантира равен достъп на всички...

(Дневник)

19.Фев.2018


С бор и дъб залесяват опожарените терени на Кресна

Югозападното държавно предприятие залесява първите 115 декара опожарени горски територии в землището на село Ощава, в района на държавно горско стопанство "Кресна", пострадали при пожара през август миналата година. За това съобщават от предприятието, което преди това е предприело и действия за усвояване на опожарената дървесина и почистване на площите.

След подготовката на почвата през есента е в ход възстановяване на част от увредените терени. Служителите...

(Дневник)

19.Фев.2018


"Българската Коледа" събра 2.5 млн. лв. за деца с нужда от продължително лечение

Петнадесетото издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа" събра 2 472 000 лв. за периода от 1 декември м.г. до 16 февруари т.г. Кампания 2017/2018 постави във фокуса на "Българската Коледа" грижата за спасения детски живот, съобщиха от "Дондуков" 2.

Над 3000 индивидуални дарители и 420 компании и организации са направили дарения на обща стойност 1 917 000 лв. В полза на кампанията до този момент са изпратени 555 000 кратки...

(Дневник)

19.Фев.2018


Над 6.8 млрд. лева са приходите от чуждестранните туристи през 2017 г.

Приходите от международен туризъм в България през 2017 г. възлизат на 6.895 млрд. лв. съобщи Министерството на туризма, като се позова на данни на Българската народна банка (БНБ). Това е с 9.3% повече спрямо предходната година, която бе определена като рекордна по отношение на броя на чуждите туристи.

"Това е чудесно постижение и доказва ефективността на нашите усилия да надграждаме постигнатото и да работим за устойчивото развитие на България като целогодишна...

(Дневник)

19.Фев.2018