Новини от Дневник БГ

Прокуратурата удължи с месец проверката за парите за откриването на "Пловдив 2019"

С месец се удължава срокът на проверката на прокуратурата за парите, похарчени за откриващата церемония на "Пловдив - Европейска столица на културата 2019", заяви заместник окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева, цитирана от dariknews.bg. Първоначалният срок изтича днес, а промяната става по искане на наблюдаващия прокурор по делото, който се е аргументирал с изключително големия обем материали по казуса и необходимостта от техния анализ.

Няколко дни след...

(Дневник)

18.Фев.2019


Пожар избухна в още един от тютюневите складове в Пловдив

Пожар е избухнал днес в изоставена сграда, част от "Тютюневия град" в Пловдив, съобщи БТА. Сигналът е постъпил в пожарната малко след 10 часа.

На мястото са били изпратени четири противопожарни автомобила. Установено е, че на първия етаж са горели около 10 кв.м боклуци и вехтории, съобщи директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Пловдив комисар Георги Мангараков.

По неговите думи...

(Дневник)

18.Фев.2019


Кандидатстудентската кампания в Софийския университет: какви са сроковете

Днес започва приемът на заявления за явяване на изпити за първата и втората кандидатстудентска кампания на Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2019/2020 година. Крайният срок за първата кандидатстудентска сесия е 15 март, а за втората - 23 май.

Кандидат-студентите могат да подадат заявления онлайн в страницата на Софийския университет на адрес: https://online.uni-sofia.bg , на място в Ректората на Софийския университет или в бюрата на...

(Дневник)

18.Фев.2019


При операция срещу измами в ТЕЛК във Варна са задържани повече от 10 лекари

При операция на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" днес във Варна са задържани повече от 10 лекари, съобщи БНР. Те са заподозрени за участие в схеми за издаване на решения на трудово-експертните лекарски комисии (ТЕЛК), в чиито ръце е преценката за това дали човек има право на инвалидна пенсия и каква е степента на увреждането му, на хора, които не са били реално болни.

Сред задържаните има лекари от комисии на ТЕЛК в морския град, както и...

(Дневник)

18.Фев.2019


БСП няма да се върне в парламента, докато не се въведе машинно гласуване навсякъде за евровота

Депутатите от "БСП за България" няма да участват в заседания на парламента, докато не бъде отменен новоприетият график за въвеждане на машинно гласуване и не бъдат изпълнени сроковете по сега действащия кодекс. Според тях на изборите за евродепутати през май трябва да има възможност за гласуване с машини във всички секции, като избирателите да имат избор дали да гласуват с машина или чрез хартиена бюлетина.

Според лидера на БСП Корнелия Нинова ГЕРБ е отложила...

Андонова (Здравка)

18.Фев.2019


Нов лабораторен комплекс ще изследва съвременните инфекции и имунното състояние на българите

Нов научноизследователски комплекс ще изследва инфекции, вируси, техните мутации, ще проучва имунното състояние на населението, имунизационното покритие, за антибиотичната резистентност и др. с няколко съвременни и модерни лаборатории, нова техника, електронен силно чувствителен микроскоп.

Това трябва да има България в края на 2023 г., след като Националният център по заразни и паразитни болести приключи проект за 23.5 млн. лв., финансиран основно с европейски средства и...

(Дневник)

18.Фев.2019


В ДПС не са изненадани от решението на ГЕРБ да "възстанови" преференцията

След като ГЕРБ обяви, че се отказа от предложеното от ДПС решение за вдигане на прага за преференциалното гласуване, с което то на практика се обезсмисля, от ДПС коментираха пред "Дневник", че не са изненадани от действията на ГЕРБ.

На среднощно заседание миналата седмица ГЕРБ, ДПС и НФСБ подкрепиха предложенията на депутатите Йордан Цонев и Хамид Хамид префрененциите на изборите за депутати, евродепутати и общински съветници да се броят само ако получените...

Андонова (Здравка)

18.Фев.2019