Baner ViK 2017 560 70

Новини от Дневник БГ

Шест са кандидатите да изградят тол система

В 17:00 часа в Агенция "Пътна инфраструктура" започна отварянето на офертите за изграждане на тол системата за тежкотоварни автомобили, която се бави вече повече от година. Подадените оферти са общо шест, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Фирмите, които участват са обединение на български и чуждестранни фирми, сред тях има и унгарски консорциум с опит в изграждането на тол системи. До късно ще продължи отварянето на шестте кашона с хиляди страници...

(Дневник)

16.Авг.2017


Военни се включиха в гасене на пожар в Хасковско

Военнослужещи се включват в гасенето на пожара край селата Присадец и Филипово, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Хасково, цитирани от агенция "Фокус".

Пожарът край тополовградските села Присадец и Филипово се разраства в посока Маточина. Ситуацията остава сложна, посочват от администрацията. Това е причината да бъде поискана помощ от военните.

В района продължава да духа бурен вятър.

Към Маточина...

(Дневник)

16.Авг.2017


ЦИК обяви какво прави по въвеждането на електронното гласуване

Седмица след като омбудсманът Мая Манолова напомни на Централната избирателна комисия (ЦИК), че трябва да започне симулации на дистанционно електронно гласуване и изрази опасения, че пак може да се провали машинния вот, от комисията публикуваха на сайта си подробна информация за това, което се прави.

От нея се вижда, че всъщност свършеното дотук се изразява в обявяването на обществена поръчка от друго ведомство. Държавна агенция "Електронно управление" обяви на...

(Дневник)

16.Авг.2017


НАП проверява Лозан Панов

Националната агенция за приходите (НАП) проверява председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов заради подадена от Сметната палата информация, че той не е подал пред органа имуществената си декларация за миналата година.

За проверката на Панов, който е в списък с още над 40 души, потвърдиха пред "Дневник" от НАП. Оттам наричат това "стандартна процедура" и отказват да коментират факта, че от тази година съдиите, прокурорите и следователите...

(Дневник)

16.Авг.2017


Граждани организират протест на Корал тази събота

Граждани организират национален протест в защита на плаж Корал тази събота (19 август), който ще се започне от 17 ч. на плажната ивица. Организатори са гражданско сдружение "Да запазим Корал", а поводът са зачестилите проверки от страна на общинската власт, полицията, както и самия министър на туризма Николина Ангелкова. Най-скандалният случай от миналата седмица беше полицейският обиск в палатките през нощта.

Организаторите определят действията на местната...

(Дневник)

16.Авг.2017


Фотогалерия: Очите на дивото


(Дневник)

16.Авг.2017


Стотици излязоха на протест в Слънчев бряг и скандираха "Бойко, спри Валери"

Около 500 души излязоха на протест в Слънчев бряг, като блокираха част от улиците в курорта и поискаха помощ от премиера Бойко Борисов. Недоволството им е провокирано от среднощните акции на вицепремиера Валери Симеонов срещу шума в курорта, съобщава Би Ти Ви.

През уикенда съпредседателят на "Обединени патриоти" направи изненадваща проверка в някои от най-известните заведения в Слънчев бряг, по време на която клубовете бяха принудени да спрат музиката, а на...

(Дневник)

16.Авг.2017