Новини от Дневник БГ

Проблемът с родилното в Карлово се реши с нови правила за всички

След протести заради опасността родилното отделение в болницата в Карлово да бъде закрито заради липса на лекари здравната каса реши въпроса като въведе облекчения, които на практика важат за всички. Това се вижда от споразумение между касата и лекарския съюз, публикувано на сайта на Българския лекарски съюз. Там е публикувано указание за прилагане на националния рамков договор за медицински дейности в частта за болнична помощ.

В него се посочва, че ако дадено отделение...

(Дневник)

14.Авг.2018


Кметът на Бургас предлага разширение на площада вместо мол на терена до "Тройката"

Кметът на Бургас Димитър Николов предлага на общинския съвет да смени предназначението на имота, който от години пустееq до площад "Тройката" в града, съобщи сайтът на общината. Целта е, след като на мястото не може да се строи, да се приключат и съдебните спорове между общината и останалите собственици.

В момента делото по делба е едва в първа фаза, а следващата може да продължи на три инстанции. Това означава още дълги години тази централна част да бъде без...

(Дневник)

14.Авг.2018


Търговският регистър няма да работи и утре

И утре няма да работи Търговският регистър и регистър на юридическите лица с нестопанска цел. От сряда ще могат да се правят справки за актуалното състояние на фирмите, информира "Фокус", като се позовава на пресцентъра на Агенцията по вписванията.

"Търговският регистър все още не работи, работата по него ще се възобновява поетапно. От 15 август ще могат да се правят само справки на фирмите. Агенцията по вписванията гарантира, че за времето на нарушаване на...

(Дневник)

14.Авг.2018


Ангелкова иска затварянето на хотел в Бяла, който от две години работел извън закона

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще сезира Комисията за защита на потребителите (КЗП) за апартаментен хотел "Бяла бийч ризорт" в Бяла, който работи без категоризация. Тя е взела това решение, след като са ѝ били докладвани резултатите от инспекцията на място. Проверката бе съвместна с приходната агенция, съобщиха от Министерството на туризма.

Освен налагане на максималната санкция от 10 хил. лв. Ангелкова настоява и за спиране на обекта, докато не се...

(Дневник)

14.Авг.2018


Надзирателите питат Цачева за броя на чиновниците сред тях

Правосъдният министър Цецка Цачева и заместникът ѝ Николай Проданов получиха писмо от надзирателите, с което им се напомня за поетите ангажименти за увеличаване на щатовете. Служителите на затворите искат и информация за броя на тези, които не изпълняват пряко дейности, свързани с изпълнение на наказанията.

От Синдиката на служителите в затворите в България (ССЗБ) искат от министерството да представи концепция и стратегия с визия за развитие на човешките ресурси в двете...

(Дневник)

14.Авг.2018


Гражданите имат един месец за възражения по новата зелена зона

Гражданите имат срок от един месец, в който да разгледат схемите на новите зелени зони за паркиране в София по райони и да информират съответното кметство, ако имат възражения по определените места. Това информира директорът на дирекция "Паркиране и гаражи" в Центъра за градска мобилност Румяна Милова в интервю за агенция "Фокус".

"Сигнали се приемат само ако са мотивирани и законосъобразни. Районните кметства имат ангажимента да ни изпратят...

(Дневник)

14.Авг.2018


Как управляват имуществото си шефовете в съдебната власт

Уволнената през 2015 г. съдия от Софийския градски съд Румяна Ченалова, станала известна от записите "Яневагейт", се е сдобила с апартамент от 98 кв.м в София за 242 141 лв. Това се разбира от имотната ѝ декларация пред Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС). Засега тя е платила 115 050 лв. за него. Парите пък са дошли от продажбата на 1/2 идеална част от имот в Стара Загора и заеми. Уволнението на Ченалова още не е влязло в сила и тя няма право да работи нещо друго. От 2016 г....

(Дневник)

14.Авг.2018